Horsens - en by i vækst

Væksten i Horsens tordner fremad. Vi er lige nu Jyllands mest vækstende kommune, og vi har plads til endnu flere.

Borgmester Peter Sørensen siger velkommen til Horsens Bygger 2018:

Hjertelig velkommen til Horsens Bygger 2018.

Det er en kæmpestor glæde for mig, at vi nu for 6. år i træk kan invitere til ”Horsens Bygger”. Efter tre år i Lund rykkede ”Horsens Bygger” til Torsted. Sidste år var der byggeudstilling i Nordmandshave i Bygholm Bakker – og i år er vi så rykket til Højagergårdsvej i det sydlige del af Horsens.

Dét at kunne præsentere en byggeudstilling år efter år er unikt, og i en kommune, hvor der bliver solgt så mange parcelhuse, som hos os, er en byggeudstilling med til at udvikle hele kommunen.

Horsens Bygger er en vigtig brik i vores kommunes fortsatte vækst, og for mig er det afgørende, at vi igen kan præsentere de nyeste trends inden for byggeri af parcelhuse – og at vi kan vise et varieret bud på parcelhuset anno 2018. Og derfor vil jeg også gerne udtrykke stor anerkendelse og tak til de syv byggefirmaer, der opfører huse til denne udstilling – og på den måde er med til at markedsføre, at der er masser af spændende muligheder for at bosætte sig i vores kommune.

Horsens er og bliver både en byggeby og en parcelhusby – faktisk var Horsens i 2017 det mest populære sted i Danmark, når man kigger på antallet af handler med villaer og rækkehuse.

Det skyldes blandt andet, at Horsens er blandt Danmarks absolut hurtigst voksende kommuner, og det er målet, at Horsens også de kommende mange år skal være en stærk vækstkommune – både i forhold til bosætning og i forhold til arbejdspladser og virksomheder.

Vækst er helt afgørende for fortsat at sikre god velfærd og høj service – og det er afgørende for sammenhængskraften i hele Horsens Kommune. Vækst sikrer nemlig servicetilbud og god velfærd i både de større byer og i de mindre bysamfund.

Vi har i mange år arbejdet målrettet på at forbedre kommunens image for at understøtte målsætningen om, at Horsens skal vokse. Branding af vores kommune skaffer ikke vækst i sig selv, men et positivt image kombineret med lave hus- og grundpriser, beliggenhed ved motorvejen og tæt ved Aarhus, gode servicetilbud, smuk natur og så videre er et rigtig godt miks i forhold til at skabe vækst i bosætning. 

Vi fortsætter derfor med at etablere flere vuggestuepladser og bygge nye daginstitutioner, ligesom vi investerer i vores folkeskoler. Der bygges også hundredvis af nye boliger i hele kommunen, både lejligheder og parcelhuse – og samtidig er der nu for alvor kommet gang i udviklingen af Horsens Havn som et fantastisk nyt og spændende bolig- og erhvervsområde. Dertil kommer en investering på en halv milliard kroner i veje og cykelstier i hele kommunen, som sikrer fremkommelighed og god infrastruktur.

Horsens Kommune har et aktivt erhvervs-, forenings- og kulturliv, der kan meget hver for sig, men endnu mere sammen – og det gode samarbejde og stærke netværk i kommunen er med til at gøre Horsens Kommune til noget specielt. Samarbejde, dynamik og vækst skaber grobund for masser af aktivitet i hele kommunen – og jeg og Horsens Byråd arbejder fokuseret på at skabe de bedst mulige forudsætninger for yderligere vækst og bosætning i vores kommune.

Velkommen til Horsens Bygger 2018