Horsens - en by i vækst

Væksten i Horsens tordner fremad. Vi er lige nu Jyllands mest vækstende kommune, og vi har plads til endnu flere.

Borgmester Peter Sørensen siger velkommen til Horsens Bygger 2019:

Hjertelig velkommen til Horsens Bygger 2019 her på Renrosen i det sydlige Horsens.

Jeg er utrolig stolt over, at vi i Horsens Kommune for 7. år i træk kan invitere til bygge- udstilling, hvor vi bliver præsenteret for syv byggefirmaers bud på parcelhuset anno 2019.

Det at have en byggeudstilling, så vi her i Horsens år efter år kan præsentere de nyeste trends indenfor parcelhusbyggeri – ja det er helt unikt. Og det kan kun lade sig gøre, fordi vi har nogle byggefirmaer, som stiller op. Jeg vil derfor gerne sende en kæmpe tak til de syv firmaer, der har bygget huse til denne udstilling – og på den måde er med til at markeds-føre, at der er masser af spændende muligheder for at bygge og bosætte sig i Horsens Kommune.

Der bygges huse og lejligheder i hundredvis i disse år i vores kommune, og der handles parcelhuse som aldrig før. Faktisk var Horsens igen i 2018 topscorer i Danmark, når man kigger på antallet af handler med villaer og rækkehuse.

Vi har i Horsens Kommune igennem de seneste år leveret stærkt på vækst, udvikling og sammenhængskraft, og vi ønsker selvfølgelig at sikre, at væksten fortsætter. Det er vigtigt at understrege, at netop, når vi som kommune vokser, skaber det rigtig gode muligheder for at fastholde et højt niveau på vores velfærd.

Vi skal bruge de øgede skatteindtægter og de muligheder, som væksten medfører, til at skabe en bedre kommune for alle – og til at udvikle velfærden, så vores børn, handi- cappede, ældre, ja alle borgere i kommunen får en endnu bedre og endnu tryggere hver-dag. 

Horsens Kommunes beliggenhed centralt i Østjylland er også en vigtig faktor, når det handler om at holde fast i den positive udvikling – eksempelvis kan vi indenfor en times kørsel nå ca. 650.000 arbejdspladser. Når vi så oven i købet er begunstiget af en utrolig smuk og varieret natur med fjord, skove, Gudenåen og et søhøjland med stejle bakker og lange dalstrøg og med masser af synlige spor efter de seneste 1000 års historie, ja så har vi rigtig gode betingelser for at nå vores mål.

I Horsens Kommune har vi det fælles udgangspunkt, at alt kan lade sig gøre, hvis bare vi gør tingene sammen. Vi har et utrolig aktivt erhvervsliv, foreningsliv og kulturliv, som kan meget hver for sig, men endnu mere sammen – og netop et stærkt samarbejde på kryds og tværs i stærke netværk er med til at gøre Horsens Kommune til noget specielt.