Horsens - en by i vækst

Væksten i Horsens tordner fremad. Vi er lige nu Jyllands mest vækstende kommune, og vi har plads til endnu flere.

Borgmester Peter Sørensen siger velkommen til Horsens Bygger 2020:

Hjertelig velkommen til Horsens Bygger 2020.

Det er simpelthen utrolig dejligt, at vi her i Horsens Kommune for 8. år i træk kan byde på et fantastisk byggeudstilling – en udstilling, som er en flot reklame for Horsens Kommune, og en udstilling, som tiltrækker tusindvis af gæster.

Det at have en byggeudstilling, så vi her i Horsens hvert år kan præsentere de nyeste trends inden for parcelhusbyggeri – ja det er helt unikt, og det er i høj grad med til at udvikle hele kommunen. Og det kan kun lade sig gøre, fordi vi har nogle byggefirmaer, som år efter år stiller op.

Jeg vil derfor gerne sende en stor tak til de syv byggefirmaer, der bygger huse til denne udstilling – og som på den måde både er med til at markedsføre Horsens Kommune som et spændende sted at bygge og bo og samtidig giver alle husinteresserede mulighed for at hente ny inspiration til at få indfriet deres egne boligdrømme.

Horsens Kommune har i mange år været kendetegnet ved en helt forrygende udvikling, der har betydet tilflytning af tusindvis af nye borgere, masser af nye virksomheder og nye arbejdspladser.

De mange nye borgere udløser et stort behov for nye boliger, og det betyder, at der bygges rigtig meget i Horsens Kommune i disse år.

Faktisk bygges der huse og lejligheder i hundredvis samtidig med, at der handles parcelhuse som aldrig før – således har Horsens i flere år været topscorer i Danmark, når man kigger på antallet af handler med villaer og rækkehuse.

I Horsens Kommune har vi leveret stærkt på vækst, udvikling og sammenhængskraft, og vi skal fortsat vokse. Netop, når vi vokser, skaber vi de bedste muligheder for at fastholde et højt niveau på vores velfærd, så vores børn, handicappede, ældre, ja alle borgere i kommunen får en endnu bedre og endnu tryggere hverdag. Netop, når vi vokser, sikrer vi liv og aktivitet i alle vores byer. Og det er nu engang sjovere at bo og leve i en kommune, hvor der bygges nye skoler og daginstitutioner end i en kommune, hvor de lukkes på grund af mangel på børn og unge.

I Horsens Kommune har vi gang på gang bevist, at alt kan lade sig gøre, hvis bare vi gør tingene sammen. Vi har et utrolig aktivt erhvervsliv, foreningsliv og kulturliv, som kan meget hver for sig, men endnu mere sammen – og netop et tæt samarbejde på kryds og tværs i stærke netværk er med til at gøre Horsens Kommune til noget specielt.